Objavljeno: 30.11.2002

Računalniške storitve na zahtevo

Pri družbi IBM so predstavili ponudbo za cenovno ugodnejši dostop do programske opreme skupine neodvisnih programskih ponudnikov, ki bo na voljo kot spletne storitve in programi, tudi za najem. Med temi so orodja podjetja Onyx Software in njihov program CRM za komunikacijo s strankami, podjetje Intaact in njihov računovodski sistem, podjetje HRSmart s programom HR za delo s kadri in drugi programski paketi.

Programska orodja bodo nameščena v podatkovnih centrih IBM in dostopna po spletu, za prodajo pa bodo skrbela sama podjetja. Cene posameznih rešitev so različne, v povprečju pa okoli 50 ameriških dolarjev na uporabnika mesečno. Cena za program CRM podjetja Onyx, ki je eden najmočnejših v ponudbi, pa je okoli 150 dolarjev na uporabnika, z dodajanjem modulov pa raste.

Doslej so take ponudbe že ponujala podjetja Salesforce.com, Salesnet in Oracle (NetLedger), po mnenju predstavnikov IBM pa ima njihova ponudba prednost, ker je programska oprema nameščena in vzdrževana v njihovem podatkovnem centru, ne pa v računalniku stranke.

S tem pa se cena zniža za 30 do 40 odstotkov, kar naj bi bilo za majhna in srednje velika podjetja (do 1000 zaposlenih) ugodneje. Ponudba je del nove strategije >>računalniških storitev na zahtevo<< družbe IBM, kot je to minuli mesec predstavil direktor Sam Palmisano.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji