Objavljeno: 9.9.1999

Psion netBook

Psion je predstavil svoj prvi miniaturni prenosni računalnik, zasnovan okoli operacijskega sistema Epoc.

Novi prenosnik z imenom netBook poganja procesor StrongARM 1100 s hitrostjo 190 MHz, poleg tega pa ima računalnik še 32 ali 64 MB RAM, 7,7-palčni barvni LCD zaslon z ločljivostjo 640 x 480 pik in pasivno matriko. Zaslon je občutljiv za pritisk, programe pa krmilimo s peresom. Tako kakor pri žepnih računalnikih Psion 5, se lahko netBook pohvali z odlično tipkovnico s tipkami navadne velikosti.

Računalnik ima tudi vtičnice za kartice CompactFlash in PC Card, infrardeči vmesnik s podporo hitrosti prenosa podatkov 115 Kb/s in 4 Mb/s ter zvočno kartico z 12-bitno ločljivostjo. Psion netBook podpira kartice za mobilne telefone GSM in omrežne vmesnike Ethernet. Za napajanje skrbi litijev akumulator. Za doplačilo je dobavljiva tudi majhna priklopna postaja, ki omogoča napajanje, vsebuje pa tudi zaporedni vmesnik.

Ena izmed pomembnih novosti je popolna podpora za javo, ki ima v novem sistemu enak pomen kakor programi, napisani v jezikih C++ in lastnem jeziku OPL. Priloženi so številni programi za osebno organizacijo podatkov, urejevalnik besedil, preglednica, zbirka podatkov, popolna internetna podpora (odjemalec za elektronsko pošto, spletni brskalnik, navidezni stroj JVM) ter program za povezavo računalnika s sistemi PC, ki omogoča sinhronizacijo podatkov s programskimi paketi podjetij Microsoft in Lotus.

Računalnik meri 23,5 x 18,2 x 3,7 cm, tehta pa 1,15 kg. V prodaji bo jeseni za okoli 1200 dolarjev.

http://www.psion.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji