Objavljeno: 24.6.2015 01:00

Prva spletna banka z dostopom prek prstnega odtisa

Banka UniCredit je prva v Sloveniji, ki uvaja prijavo v spletno in mobilno banko na bolj varen in enostavnejši način, s pomočjo prstnega odtisa. Storitev bo zaenkrat na voljo za izbrane modele telefonov Apple (iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus) in Samsung (Samsung Galaxy S5, S6 in Note4).

Dostop s prstnim odtisom zagotavlja enako raven varnosti in zaščite kot šestmestna osebna številka PIN. Nova storitev omogoča hitro in enostavno izvajanje ravno tistih storitev, ki jih uporabniki najpogosteje uporabljajo (pregled porabe, arhiv plačil, pregled računov in prometa na računih).

Tudi mobilni žeton (aplikacijo za generiranje časovno omejenih in enkratno veljavnih gesel za vstopanje in podpisovanje nalogov v spletni banki Online b@nka) bo mogoče uporabljati le z rahlim dotikom prsta. Identifikacija s prstnim odtisom pa ne podpira in omogoča plačevanja oz. podpisovanja plačilnih nalogov, saj je to iz varnostnih razlogov še vedno mogoče le z vnosom numeričnega gesla PIN.

Raziskave trendov na trgu kažejo, da mobilno bančništvo po številu uporabnikov strmo raste. V banki UniCredit so tako že leta 2014 po številu novih aktivacij mobilni uporabniki presegli ostale uporabnike elektronske banke. Nova storitev storitev bo v kratkem na voljo tudi za tablične računalnike in pametne telefone drugih blagovnih znamk z bralnikom prstnih odtisov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji