Objavljeno: 9.1.2010

Projektor z ločljivostjo 2560 x 1600 pik

Projektor Projectiondesign F35 prinaša nova merila kakovosti v sisteme hišnega kina. Zmožen je namreč prikazati ločljivost WQXGA, torej kar 2560 x 1600 pik, diagonala prikazane slike pa je lahko velika do 20 metrov.

Projektorji so v zadnjih letih naredili precej velikih korakov, pomembno zmago pa so dosegli tudi s prihodom v dnevne sobe uporabnikov, kot gradniki sistemov hišnega kina. Lastniki večjih objektov (z velikimi sobami, no, dvoranami) si bodo v drugi polovici leta omislili nadpovprečno kakovosten projektor. Takrat bo namreč naprodaj Projectiondesign F35, ki lahko prikazuje 20 m veliko sliko več kot le polne visoke ločljivosti.

Projektor temelji na najnovejši tehnologiji DLP, ki so jo razvili pri Texas Instruments, proizvajalec pa ga je opremil z asferičnimi lečami z nizko disperzijo, s čimer F35 dosega še natančnejše barve in nadpovprečno ostrino slike glede na "navadne visokoločljive projektorje". Kontrastno razmerje tako znaša 8.000 : 1, svetilnost pa kar 6.500 lumnov, med bolj pomenljivimi podatki pa je tudi podpora 3D-stereo prikazu vsebin. 12,6 kilogramov težki projektor meri vsega 38 x 51 x 23 cm, vgrajeni UHP žarnici pa ob polni svetilnosti po zagotavilih proizvajalca zmoreta vsaj 2000 ur, v varčnejšem eko-načinu pa okoli 5000 delovnih ur (preden ju je potrebno zamenjati).

www.projectiondesign.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji