Objavljeno: 31.12.2002

Projekcijska tipkovnica Canesta

Pri podjetju Canesta trdijo, da bodo prvi predstavili >>tipkovnico<<, ki jo preprosto projeciramo na ravno površino pred mobilno napravo. Tovrstne prototipe smo sicer videli že na številnih sejmih, toda vse kaže, da so pri družbi Canesta s tehnologijo najdlje. Prve primerke optičnih in elektronskih vezij Canesta Keyboard Perception Chipset so tako že poslali izbranim OEM partnerjem, med katerimi so tajvanska in japonska podjetja.

Posamezen komplet je sestavljen iz treh delov - svetlobnega vira, projekcijskega modula za pripravo vzorcev in senzorja, ki interference v žarkih razpozna kot >>pritisk<< na navidezno tipko. Vsi trije deli so dovolj majhni, da jih bo mogoče uporabiti tudi v najmanjših mobilnih napravah, kot so ročni računalniki in mobilni telefoni. Za zdaj pa še ni znano, kako je s porabo električne energije potrebne za projeciranje tipkovnice, saj je to zelo pomemben dejavnik v mobilnih napravah.

Kljub temu Canesta ponuja možnost, ki jo proizvajalci mobilnih naprav že nestrpno čakajo. Canesta Keyboard Pecrecption Chipset namreč projecira >>tipkovnico<< podobnih dimenzij, kot smo jih vajeni pri današnjih prenosnih in namiznih računalnikih, kar bistveno poveča natančnost in hitrost vnosa podatkov. Privaditi se je treba le na to, da projecirane tipke ne nudijo nobene povratne informacije o pritisku, kar pa ne bo lahko. Pri družbi Canesta menijo, da bi lahko prvi izdelki s tehnologijo prišli v prodajo že v letih 2003 ali 2004.

http://www.canesta.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji