Objavljeno: 3.1.2003

Procesor Crusoe prehitel Intelov Banias

Družba RLX, ki je eden od začetnikov tehnologije modularnih strežniških rezin, uspešno nadaljuje v smeri miniaturizacije strežniških modulov. Te dni so napovedali prodajo novih strežniških rezin s procesorji Crusoe družbe Transmeta, ki delujejo s taktom 1 GHz. V polico višine 3U je mogoče zložiti 24 novih rezin, ki so debele le 1,5 cm.

Kljub temu, da so se na to področje podali tudi drugi, med katerimi HP, IBM, Dell, Compaq in Sun, pa se po gostoti vgrajenih elementov še zdaleč ne morejo primerjati z izdelki družbe RLX, ki so namenjeni tudi povsem drugemu trgu. Pred tem so pri družbi RLX preizkušali tudi procesorje za prenosne računalnike Celeron, vendar tu niso omogočili tako velike gostote kot procesorji Crusoe.

Že pred nekaj meseci so predstavili strežniške rezine s procesorji Pentium III-M s taktom 1,2 GHz (izvedba za prenosne računalnike), vendar pa so pri debelini rezin 3 cm lahko uporabili le polovico prostih mest ohišja (12 namesto 24). Doslej je veljalo, da bodo podobno gostoto strežniških rezin dosegli le z uporabo najavljenih procesorjev za prenosne računalnike Banias družbe Intel.

http://www.rlx.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji