Objavljeno: 9.6.2022 13:44 | Teme: digitalna transformacija, Slovenija, politika

Prihajajo digitalni boni 2022

Državni zbor je konec februarja sprejel zakon o spodbujanju digitalne vključenosti, del tega so tudi novi boni v višini 150 evrov.

Bone bodo prejeli osnovnošolci v zadnjih treh razredih, dijaki, študentje ter starejši od 55, slednji le, če se bodo udeležili (brezplačnega) izobraževanja s področja digitalne pismenosti. Bone bodo lahko uveljavili za računalniško opremo, med katero so računalniki (namizni, prenosni, tablični), periferija (tipkovnice, miške, monitorji, tudi spletne kamere in slušalke z mikrofonom), tiskalniki, tudi 3D tiskalniki.

Bon bo na voljo od 15. junija, porabiti ga moramo do 30. novembra letos. Bon se lahko uveljavi tako v fizičnih trgovinah kot na spletu. V primeru prve bomo morali predložiti izjavo o unovčitvi, v primeru spletne trgovine bomo prodajalcu poslali elektronsko podpisano izjavo (torej podpisano z digitalnim certifikatom) ali skenirano lastnoročno podpisano izjavo.

Javni razpis za izvajalce subvencioniranega izobraževanja je bil objavljen 20.5, seznam naj bi bil objavljen konec julija, izobraževanja naj bi se pričela v avgustu.

Prodajalci računalniške opreme že na polno oglašujejo možnost koriščenja omenjenih bonov – pri Monitorju smo že začel dobivati reklamna sporočila iz vseh strani.

Več informacij je na voljo na državnih spletnih straneh.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

RobertHxx | 14.6.2022 | 09:42

Super, slušalke ki so prej stale 150€, so čudežno dražje za 100€, torej 250€. Take trgovce bi bilo treba izključiti iz te državne akcije.

Matjaž Klančar | 14.6.2022 | 09:49

Lahko kakšno povezavo za tole, prosim?

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji