Objavljeno: 21.11.2002

Prihaja Opera 7

Pri podjetju Opera Software so izdali prvo razvojno različico spletnega brskalnika Opera 7, ki je za okolje Windows že na voljo. Različica 7 naj bi bila v veliki meri napisana od temeljev in obogatena z dodatki za učinkovito prikazovanje spletnih dokumentov. Nova tehnologija SSR ( Small Screen Rendering) je namenjena brskanju s prenosnih telefonov in naprav z majhnimi zasloni, kot so ročni računalniki.

Brskalnik Opera ostaja enostaven in zato pri nalaganju spletnih strani hitrejši od brskalnika Internet Explorer. V novi različici brskalnika je bolj dodelan zlasti odjemalec za elektronsko pošto, ki po novem vsebuje tudi filter proti nadležni pošto. Ohranili so možnost izbire odpiranja oken v enem ali več okvirjih ali celo kot kombinacija obojega.

Odslej Opera omogoča več uporabniških profilov, kar zmanjša možnost, da nekdo prepiše vaše shranjene strani (kar je sicer ena bolj priljubljenih lastnosti tega brskalnika). Po novem naj bi Opera podpirala tudi več posebnosti brskalnika Internet Explorer, tako da bo brskalnik pravilno prikazal več strani kot doslej. Brskalnik Opera 7 je na voljo brezplačno, če nas ne motijo sponzorji, sicer pa za je polna cena izdelka 40 dolarjev.

http://www.opera.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji