Objavljeno: 4.6.2013 07:00

Prenosnik z Windows in Androidom

Tajvanski sejem Computex je letos precej pisan, na sceno so stopile naprave najrazličnejših oblik, porekla in opreme. Med križanci izstopa Asusov Transformer Book Trio, ki znotraj enega ohišja združi kar tri naprave. Uporabniku zadosti potrebo po tablici, prenosniku in namiznem računalniku. Gre za napravo z dvojnim zagonom, ki zna preklapljati med operacijskima sistemoma Android 4.2 Jelly Bean in Windows 8. Tablico z 11,6 palca velikim IPS zaslonom (1920 × 1080) poganja Intelov procesor Atom (2 GHz). Ima 64 GB veliko podatkovno shrambo ter baterijo, ki naj bi zdržala petnajst ur normalne rabe.

Ko na tablico priključimo posebno tipkovnico, se na zaslonu v trenutku pojavi Microsoftov operacijski sistem Windows 8. V drobovju tipkovnice se nahaja najnovejši Intelov procesor Core i7 Haswell, 1 TB velik disk in dodatna baterija, ki poskrbi za dolgoživost nastalega prenosnika. Zmogljiva strojna oprema se s priklopom zunanjega monitorja prelevi tudi v povsem spodoben namizni računalnik.  

Asus

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 4.6.2013 | 12:06

Se pravi tablica postane monitor za tipkovnico, v kateri je (skoraj) standardno laptop vezje? Potem se ne da ravno govorit o dvojnem zagonu. A pa lahko Windows okolje dostopa do podatkov, ki so na tabličnem delu? In ali lahko tudi, ko je tipkovnica priklopljena uporabljamo Android OS?

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji