Objavljeno: 13.9.2014 13:00

Predstavljen Nikon D750

Pri Nikonu so na novinarski konferenci predstavili nekaj novosti, med njimi je najbolj zanimivi novi DSLR, model D750. Gre za aparat s tipalom polnega formata (kar pri Nikonu označujejo z FX) s 24 milijoni pik, razpon občutljivosti pa gre od ISO 100 do ISO 12.800 (to se da sicer razširiti vse do ISO 51.200).

Aparat podpira tudi zajem videa FullHD (do 60p), pri tem bo koristen zaslon, ki se lahko nagiba v vertikalni smeri. Vgradili so tudi povezavo WiFi s katero lahko upravljamo aparat, oziroma prenesemo posnete fotografije. Aparat je seveda namenjen zahtevnejšim uporabnikom, na voljo bo konec septembra, ohišje bo veljalo 2.149 evrov, v kompletu z objektivom AF-S 24-85 VR bo 2.799 evrov.

Poleg omenjenega aparata so predstavili še novi objektiv, širokokotni Nikkor 20 mm f/1,8G ED. Gre za objektiv, namenjen aparatom polnega formata FX, na aparatih z manjšimi tipali pa bo malenkost ožji (konkretno 30 mm). Njegova prednost je dobra vrednost zaslonka, kar ob kombinaciji širokega kota ponuja zelo dobre možnosti za fotografiranje pri slabših svetlobnih pogojih. Je razmeroma lahek (355 gramov), uporablja pa tihi pogon za samodejno ostrenje, imenovan SWM. Njegova cena ne bo ravno nizka, zanj bodo od konca septembra dalje želeli 849 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji