Objavljeno: 29.5.2013 01:00

Pogovor s Timom Cookom

Tim Cook, prvi mož družbe Apple, se v javnosti ne pojavlja prav pogosto in običajno ne daje izjav, ki niso povezane s predstavitvami izdelkov ali z drugimi uradnimi objavami. Izjema je konferenca D11, ki jo organizira spletni portal AllThingsD. Očitno se Cook tam počuti dovolj udobno, da je v javnem pogovoru razkril nekaj smernic, ki najbrž nakazujejo naslednje poteze proizvajalca.

Cook je tokrat denimo vnovič potrdil, da se Apple aktivno ukvarja z razvojem novih izdelkov s področja televizije. Poudarek je menda na celotni izkušnji, ne samo lično oblikovani strojni opremi, vendar konkretnih datumov zopet ni ponudil. Je pa na plan prišel podatek, da je Apple doslej prodal že 13 milijonov predvajalnikov Apple TV, od katerih več kot polovico samo letos.

Zanimiv je tudi komentar nad konkurenčnim in kontroverznim izdelkom Google Glass. Tim sicer meni, da Googlovemu pionirskemu izdelku manjka nekaj privlačnosti, vendar je obenem izrazil veliko navdušenje nad konceptom računalniških naprav, ki jih lahko tako ali drugače »oblečemo«. Mnogi menijo, da je to Applov uvod v nov tip izdelkov, začenši s pogosto omenjeno pametno uro.

Glede na preteklost in nekakšno hladno vojno z družbo Google je bil Cook nadvse spravljiv do sistema Android in je omenil celo možnost, da bi v prihodnje nekatere (programske) izdelke ponudili tudi za to konkurenčno platformo, ki jo budno spremljajo. Toda v isti sapi je naredil reklamo za novo različico operacijskega sistema iOS, ki nastaja pod taktirko oblikovalskega mojstra Ivea. Menda pa bodo v naslednji generaciji operacijskega sistema še bolj kot doslej odprli programske vmesnike API in s tem dali več svobode razvijalcem.

http://www.apple.com

http://allthingsd.com/category/d11/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji