Objavljeno: 29.11.2002

Podatkovni strežnik IBM podpira spletne storitve

Družba IBM je predstavila novo različico njihovega podatkovnega strežnika, ki je odslej še posebej prilagojen za delo s spletnimi storitvami. Podatkovni strežnik DB2 različica 8 med drugim vsebuje več novih orodij za samodejno nastavitev in upravljanje podatkovnih zbirk. Dodali so novo tehnologijo razdelitve velikih podatkovnih sistemov na več strežnikov povezanih v gruče (multidimensional clustering), ki zaradi boljše organiziranosti podatkov pospeši iskanje.

Novost je vsekakor tehnologija za samodejno popravljanje napak, ki povečuje razpoložljivost podatkov, izboljšali pa so tudi dostop do podatkov, ki se nahajajo izven podatkovnega strežnika. Uporabniki lahko sedaj iščejo podatke tudi neposredno s pomočjo spletnih storitev.

Nova različica podatkovnega strežnika DB2 se imenuje Enterprise Server Edition, stala pa bo 25.000 ameriških dolarjev na procesor, kar je 5000 dolarjev več kot doslej. Za tehnologijo, ki omogoča razdelitev podatkov po še večjem številu strežnikov, bo potrebno doplačati še dodatnih 7,500 dolarjev na procesor.

Hkrati pa so znižali ceno za srednja podjetja, tako da podatkovni strežnik DB2 Workgroup Server Unlimited Edition sedaj stane 7,500 dolarjev na procesor, še manjši DB2 Workgroup Server Edition pa okoli 1000 dolarjev.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji