Objavljeno: 18.1.2002

Plextor ponuja zapisovalnik s hitrostjo 40x!

Med tem, ko večina proizvajalcev zapisovalnikov na trg pošilja zapisovalnike s hitrostjo 32x, so pri Plextorju poskrbeli za presenečenje in predstavili model PlexWriter 40/12/40A, ki zmore na nosilce CD-R snemati s hitrostjo kar 40x. V prodajo bo prišel sredi februarja, priporočena cena pa znaša 219 evrov. Poleg višje hitrosti snemanja na nosilce CD-R ima nova enota tudi nekaj drugih pomembnih novosti. Dobrodošla novost je zmožnost snemanja podatkov na izbrisljive nosilce CD-RW s hitrostjo 12x (doslej največ 10x), povsem nova pa je tehnologija VariRec.

Ta omogoča zahtevnejšim uporabnikom spreminjanje moči laserskega snopa, ki zapisuje podatke, s čimer naj bi dosegli dvoje. Ob primerni nastavitvi višjo kvaliteto zlasti glasbenih zapisov ter višjo stopnjo združljivosti z raznimi predvajalniki, ki doslej s privzetimi nastavitvami moči laserja niso vselej pravilno prebirali tako posnetih nosilcev.

Ostale značilnosti enote PlexWriter 40/12/40A so enake kot pri dosedanjih Plextorjih. Za priključitev na računalnik je uporabljen vmesnik EIDE, branje podatkov poteka s hitrostjo 40x, vgrajen je 4 MB velik medpomnilnik, povprečni dostopni čas pa znaša 120 ms. Enota seveda podpira doslej znane tehnologije Burn Proof in PowerRec II, s katerimi so zagotavljali pravilno zapisovanje podatkov.

http://www.plextor.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji