Objavljeno: 28.1.2000

Oracle z Linuxom

Ljubljana, 27.1.2000. Oracle Software je v poslovni stavbi Smelt organiziral informativni dan, na katerem so predvsem sodelavci iz Oraclovih partnerskih podjetij govorili je o operacijskem sistemu Linux in o poslovnih in drugih rabah, razvitih na temelju Oraclove tehnologije za Linux.

Predavanja so bila predvsem uporabniško usmerjena. Prikazali so več projektov, ki že produkcijsko uporabljajo obe predstavljeni tehnologiji v Sloveniji. Na začetku so predstavniki podjetij Oracle Software d.o.o. iz Ljubljane in Agende d.o.o. iz Maribora, glavnega distributerja za Linux v Sloveniji, predstavili zgodovino Linuxa in sodelovanja Oracla z mednarodno skupnostjo, ki se ukvarja z Linuxom. Povedali so tudi, kakšni imajo načrte za prihodnost.

V drugem delu predavanj pa so se predstavila štiri slovenska podjetja s svojimi namenskimi programi, govorili pa so tudi o izkušnjah, ki jih imajo z Linuxom in Oraclovo tehnologijo. Podjetje Rikom d.o.o. iz Maribora je predstavilo projekt informatizacije Športnega centra Pohorje, ki ga je izvedlo na podlagi Linuxa in Oraclovih orodij ter zbirke podatkov. Podjetje Četrta pot je predstavilo projekt razvoja spletnih namenskih programov v Linuxu; poleg Oraclove zbirke podatkov so uporabili še razvojno orodje Oracle WebDB. Javno podjetje Vodovod Kanalizacija iz Ljubljane je predstavilo projekt skladiščenja podatkov v Linuxu in Oraclu, kar je verjetno prvi tovrstni primer v Sloveniji. Za konec je podjetje MAOP d.o.o. iz Ljubljane predstavilo in najavilo prodajo celovitega sistem ERP, imenovan IFS, v Linuxu. IFS pokriva celotno informacijsko poslovanje podjetja in je prvi tak obsežen namenski program v Sloveniji, ki je na voljo tudi v Linuxu.

http://www.oracle.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji