Objavljeno: 12.12.2010

Oracle hoče več kot 1,3 milijarde dolarjev

Tudi potem ko je porota ugodila tožbi Oracla proti SAP v enem najbolj odmevnih sodnih sporov v zadnjem času na področju IT in družbi SAP naročila plačilo 1,3 milijarde dolarjev odškodnine zaradi kraje intelektualne lastnine, se Oracle ni zadovoljil z izplenom.

Vložili so pritožbo, v kateri zahtevajo dodatnih 212 milijonov, SAP pa to seveda zavrača in v svoji pritožbi navaja, da je Oraclu dolžan plačati le 28 milijonov dolarjev.

Oracle je SAP tožil zato, ker se je prek nakupa zdaj že preminule družbe TomorrowNow, za katero sta se pravzaprav borili obe sprti stranki, pridobil vpogled v različne Oraclove izdelke, skrivnosti in siceršnjo intelektualno lastnino.

Sodni spor dobiva še precej širšo dimenzijo, saj levji delež krivde za spodrsljaj pri Oraclu pripisujejo nekdanjemu direktorju TomorrowNow Leo Apothekerju, ki je med tem prišel na čelo družbe HP. Ta je bila doslej zgleden partner Oracla, nova razmerja med vodstvi, sploh če upoštevamo, da je iz HPja odstranjeni Hurd našel zatočišče prav pri Oraclu, pa verjetno ne bodo prav prijateljske narave.

www.oracle.com

www.sap.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji