Objavljeno: 5.3.2015 01:00

Nvidia Titan X za igro presežkov

Glavni direktor družbe Nvidia je udeležence konference GDC (Game Developer Conference), sicer posvečene igralcem računalniških iger, presenetil z najavo doslej najbolj ambicioznega projekta na področju procesiranja računalniške grafike in ustvarjanja navidezne resničnosti.

Pravzaprav ne gre samo za en izdelek, temveč celotno navidezno izkušnjo (izogibajo se celo izrazu »igra«), pri kateri sodelujejo Epic Games, Weta Digital (produkcijska hiša filmov Hobbit), Oculus in Nvidia. Projekt z imenom »Thief in the Shadows« (tat v senci) bo v kombinaciji za prikazovalniki VR nudili tolikšen realizem, da so zanj morali razviti povsem novo generacijo grafičnih kartic, ki deklasirajo današnje izdelke.

Nvidia Titan X bo sicer postal dokončen izdelek šele nekje v letu 2016, a so že zdaj postregli z nekaterimi številkami, ki bi se še pred nedavnim zdele povsem nemogoče. Kartica bo imela več kot 8 milijard tranzistorjev in 12 GB velik medpomnilnik za izračun scene prikaza pri premikanju v VR okolju, pri čemer generirajo 90 slik na sekundo. Titan X bo zlahka prekašal kartico Titan Z, ki sicer stane okoli 3.000 dolarjev.

Nenavaden je bil sam tudi sam potek najave izdelka, saj je direktor po kratki predstavitvi zelo kmalu skrivnostno zapustil prizorišče brez dajanja dodatnih odgovorov na številna vprašanja. Več naj bi razkrili sredi marca na razvojni konferenci družbe Nvidia.

nVidia

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji