Objavljeno: 16.5.2013 01:00

Nvidia Shield že od junija, za 350 dolarjev

Ko je Nvidia januarja predstavila nov nabor Tegra 4, je obenem prikazala tudi simpatičen prototip prenosne igralne konzole, ki so jo imenovali Project Shield. Videti je bila zgolj kot koncept in izziv za proizvajalce strojne opreme. Le kdo bi si mislil, da bo prototip v manj kot šestih mesecih že našel pot do kupcev.

Prav to se bo zdaj udejanjilo, saj je podjetje Nvidia potrdilo prihod konzole, ki bo uradno nosila ime Nvidia Shield. Na voljo bo že od junija in sicer za ceno 350 dolarjev. Igralna konzola sicer prihaja z zunanjo podobo, ki je praktično enaka, kot pri prototipu. Uspešno združuje telo konzole, ki je hkrati kot nekakšna igralna krmilna naprava in zaslon, na katerem se prikazujejo igre in morda jutri tudi druge vsebine.

Kot že rečeno, Shield temelji na platformi Tegra 4, 2 GB RAM in 16 GB Flash RAM. Pomnilnik je možno razširiti s karticami microSD. Premore tudi vmesnike Wi-Fi, bluetooth, GPS, USB in HDMI. Pomemben del naprave je 5-palčni zaslon IPS, ki ima ločljivost 1280 x 720 pik. Operacijski sistem je Google Android (4.2.1), kar pomeni, da bomo lahko kmalu na konzoli videli cel kup iger in drugih programov. Nvidia sicer opozarja, da vsi programi za Android najbrž ne bodo delovali na konzoli, bodo pa podpirali dostop do trgovine Google Play.

Nvidia je ob tem k sodelovanju pritegnila kar nekaj proizvajalcev iger, obljubljajo nekatere udarne naslove. Zanimiv je tudi dogovor z družbo Parrot, ki bo Nvidia Shield uporabljala kot krmilno postajo za priljubljene mikro-helikopterje AR.Drone. Nvidia za Shield že sprejema prednaročila.

http://shield.nvidia.com

_193VZGXalc

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji