Objavljeno: 8.1.2010

Novosti na CES 2010

To, da televizorji postajajo računalniki v malem, ni nobeno presenečenje. Po računskih zmolgjivostih prednjačijo nove Toshibe, denimo model ZX900, v katerem deluje procesor Cell, da prav taisti procesor, ki poganja tudi igralno konzolo PlayStation 3. Kaj zmore v 200 gigaflops v TV-ju so razkrivali na Toshibinem razstavnem prostoru.

Dodatna inovacija iz vrst Toshibe so tudi zmogljive LED-žarnice iz družine E-CORE, ki bodo v kratkem v ZDA že naprodaj. Njihova posebnost je 40x daljša življenjska doba, saj jo proizvajalec deklarira na zavidljivih 40.000 ur, v primerjavi s klasičnimi žarnicami pa so bistveno bolj okolju prijazne, saj imajo za 85% manj izpustov CO2.

Domača zabava močno gradi tudi na multimedijskih podaljških. Podjetje Syabas, ki je zaslovelo z izdelkom Popcorn Hour, je predstavilo nov vstopni model Popbox, ki za manj kot evrskega stotaka omogoča predvajanje vseh priljubljenih avdio in video vsebin, povezavo z internetom, igranje igric in še marsikaj. Obenem so svojega paradnega konja Popcorn Hour še nadgradili. Zmogljivejša strojna osnova po novem prebavlja visokoločljive 1080p vsebine z vzorčenji do 100Mbps.

Glede na veliko število novosti bomo posamezne zanimivosti podrobneje predstavili v novicah v naslednjih dneh. Ostanite z nami.

www.cesweb.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji