Objavljeno: 4.9.2014

Novosti, ki nosijo ime Sony

Med prvimi, ki so obeležili bližajoči se sejem elektronike v Berlinu s kopico predstavljenih novosti, je poleg Samsunga japonski velikan Sony. Glavni izdelek je tudi tokrat pametni telefon. Zgolj pol leta po prihodu zastavonoše Xperia Z2 prihaja njegov naslednik. Kupce bo skušal prepričati s hitrejšim taktom procesorja Snapdragon 801 (2,5 GHz), boljšo baterijo (z manj mAh) ter fantastično kamero (20,7 MP), ki bo s CyberShot priboljški še bolj podobna japonskim fotoaparatom. Ekran, pomnilnik, priložena shramba ter odpornost na vodo ostajajo enaki. Posebnost telefona bo igranje iger s konzole PS4. S priključenim igralnim ploščkom s konzole nam bo telefon deloval kot zaslon za igranje iger z oddaljene, v isto brezžično omrežje priključene konzole Playstation 4. Sony Xperia Z3 bo v različnih barvah na voljo že v septembru.

Oddaljeno igranje bosta uporabniku omogočili tudi drugi dve Z-novosti. Prva, Xperia Z3 Compact, je Z3 v pomanjšani obliki. Pod 4,6 palcev velikim zaslonom se bo skrivalo identično drobovje kot v velikem bratu, zato bo naprava, kot predhodna dva modela, namenjena predvsem zahtevnim uporabnikom z željo po manjšem telefonu. Druga je 8-palčna tablica Xperia Z3 Tablet Compact. Z ločljivostjo 1920 × 1200 pik na palec Sony trdi, da se večja ločljivost ne izplača, saj je človeško oko ne zazna dovolj dobro. Poleg ločljivosti ter navezo s Playstationom 4 si s telefonoma deli tudi strojno opremo, večje razlike so opazne le pri kameri in bateriji. Prva je občutno manj zmogljiva (8 MP), druga neprimerno bolj (4.500 mAh).

Omenimo še telefon Xperia E3, ki bo namenjen uporabnikom s plitvejšimi denarnicami. Štiri in pol palcev velik telefon bo sicer skromneje opremljen, a kljub temu omogočal povezovanje z mobilnimi omrežji četrte generacije. Med nosljivimi napravami pa ne smemo pozabiti na tretjo pametno uro, ki jo je Sony izdelal pod budnim očesom strica Googla (Android Wear), ter na pametni zapestni trak SmartBand Talk z zaslonom iz elektronskega papirja, ki se bo osredotočal na poslušanje uporabnikovih želja.

Sony IFA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji