Objavljeno: 17.1.2007

Novi vstopni pomnilniški sistem iz IBM-a

IBM je prenovil svoj portfelj najmanjših pomnilniških sistemov s predstavitvijo družine izdelkov System Storage DS3000, ki je namenjena malim in srednje velikim podjetjem. Glavna novost v novi družini je v prvi vrsti prenovljena nadzorniška programska oprema Storage Manager, ki omogoča nastavitev pomnilniškega sistema v šestih razmeroma preprostih korakih, zaradi česar naj bi sisteme DS3000 lahko nameščali tudi manj izkušenim upraviteljem računalniških sistemov.

Družino System Storage DS3000 tvorita dva različna sistema, ki sta na voljo tako v izvedbi z enim krmilnikom kot tudi dvojnim krmilnikom za okolja, kjer je treba zagotoviti večjo zanesljivost in razpoložljivost. Razlikujeta se predvsem v tipu diskov, ki so vgrajeni v posamezni podsistem. Model DS3200 tako uporablja diske z vmesnikom SAS (Serial Attached SCSI) s hitrostjo prenosa podatkov 3 Gb/s, medtem ko model DS3400 premore vmesnik Fibre Channel s hitrostjo prenosa podatkov 4 Gb/, s čimer je namenjen predvsem omrežjem SAN.

V obeh primerih je moč v osnovno ohišje vgraditi do 12 diskov s skupno zmogljivostjo do 3,6 TB, poleg tega pa je moč na posamezen krmilnik priključiti do tri razširitvene škatle EXP3000, s čimer pridemo do skupno 48 diskov in zmogljivosti do 14,4 TB. Novi sistemi DS3000 so poleg tega združljivi s programsko opremo večjih sistemov DS4000, s čimer omogočajo preprosto nadgradnjo na zmogljivejše pomnilniške sisteme. Cene se v ZDA pričnejo pri 4.500 dolarjih za sistem DS3200 in 6.500 dolarjih za sistem DS3400.

http://www.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji