Objavljeno: 4.2.2007

Novi Panasonicovi digitalci

Panasonic je v pripravi na sejem PMA pohitel s predstavitvijo novosti na področju digitalnih fotoaparatov Lumix. Prva novost je model DMC-FZ8, ki premore ločljivost 7,2 milijona pik, predvsem pa objektiv z lečami Leica DC Vario-Elmarit, s katerimi lahko doseže 12-kratno optično povečavo. Pri slikanju fotografij z ločljivostjo 3 milijone pik je mogoče uporabiti ostale neuporabljene pike za dodatno povečavo do 18x, ob kombinaciji s 4x-digitalno interpolacijo pa omogoča kar 72-kratno povečavo slike. Nov je procesor Venus III omogoča hitrejše delovanje (1,8 sekunde za zagon, neprekinjeno slikanje 3 slike na sekundo), stabilizacijo slike O.I.S., ter občutljivost do vrednosti ISO 1250 pri polni ločljivosti. Vgrajenih ima 27 MB internega pomnilnika, ki ga lahko razširimo s karticami SD, pri video posnetkih pa lahko zajema posnetke v razmerju 16:9 z ločljivostjo 848x480 pik pri 30 slikah na sekundo.

Panasonic Lumix DMC-FZ8.

Kdo želi visoko optično povezavo, vendar hkrati tudi kompaktne dimenzije, se bo najbrž odločil za nova fotoaparata Lumix DMC-TZ2 ali DMC-TZ3, ki premoreta ločljivosti 7,2 milijonov pik, v ohišju velikosti 10,5 x 5,9 x 3,6 cm s težo 232g pa nudita optični zum 10x. Po ostalih lastnostih sta podobna fotoaparatu DMC-FZ8, med sabo pa se razlikujeta po velikosti vgrajenega zaslona LCD (2,5-palčni pri prvem in 3-palčni pri drugem). Več kot centimeter tanjši in predvsem domala polovic lažji (132g) je model DMC-FX30, ki nudi enako ločljivost, vendar objektiv 28mm z optičnim zumom z le 3,6-kratno povečavo, s čimer pa je še vedno najtanjši fotoaparat z objektivom 28mm na trgu.

Panasonic Lumix DMC-TZ3.

Panasonic Lumix DMC-FX30.

Za širše množice sta na voljo modela DMC-FX10 in DMC-FX12, ki premoreta tipali s 6 oziroma 7,2 milijoni pik, objektivom z lečami Leica in povečavo 3x, vgrajen pa je 2,5-palčni zaslon LCD. Med najcenejše modele sodita modela DMC-LZ7 in DMC-LZ65, ki nudita ločljivost 7,2 milijonov pik, 6-kratni optični zum, predvsem pa procesor Venus III, ki omogoča hitrejše delovanje celote. Povsem vstopna modela v Panasonicovi ponudbi pa sta fotoaparata Lumix DMC-LS60 in DMC-LS75, prav tako s 6 oziroma 7,2 milijoni pik.

Panasonic Lumix DMC-FX10.

Panasonic Lumix DMC-LZ7.

Panasonic Lumix DMC-LS57.

http://www.panasonic.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji