Objavljeno: 15.3.2001

Novi laserski tiskalniki Brother za poslovno uporabo

Podjetje Brother od nedavnega prodaja dva nova modela črno-belih laserskih tiskalnikov. Nova modela z oznakama HL-1650 in HL-1670N odlikujejo velika ločljivost pri visoki hitrosti tiskanja, barvni prikazovalnik LCD za statusne informacije in podpora za dvostransko tiskanje že v osnovni izvedbi. Tiskalnika omogočata tiskanje do 16 strani na minuto pri ločljivosti 1200 pik na palec, največja ločljivost, ki jo lahko dosežemo pri tiskanju, pa je 2400 × 600 pik na palec.

Pri novih modelih Brotherja so ohranili preprosto in praktično obliko ohišja ter zgradbo mehanike, ki omogoča lahek in prožen prehod papirja, kar je pomembno za zanesljivo dvostransko tiskanje. Zanimivost je ta, da lahko delovanje tiskalnika spremljamo prek sporočil na prikazovalniku v treh različnih barvah.

Model HL-1670N ima 16 MB pomnilnik, tiskalnik HL-1650 pa 8 MB pomnilnik, ki ga lahko razširimo do 136 MB. Oba tiskalnika podpirata tiskanje z opisnimi jeziki PCL6 in PostScript Level 3, za priključitev na računalnik pa skrbita vzporedni vmesnik in vmesnik USB. Model HL-1670N ima poleg tega vgrajeno omrežno kartico Ethernet 10/100 BaseT. V predal lahko naenkrat vložimo do 350 listov papirja, za doplačilo pa je na voljo tudi dodatna kaseta za 250 listov.

Ključna prednost novih Brotherjevih tiskalnikov je nizka cena natisnjene strani. Ta je nižja zaradi ločenosti barvila in tiskalnega valja. Zanimiva bo tudi začetna cena tiskalnikov, ki bo najbrž nižja od 200.000 tolarjev.

http://www.brother.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji