Objavljeno: 12.8.1999

Novi digitalni fotoaparati Casio

Casio je prenovil ponudbo digitalnih fotoaparatov s predstavitvijo treh novih modelov. Najzmogljivejši Casiov model nosil odslej oznako QV-2000SX. Fotoaparat se lahko pohvali z enoto za zajem slike z 2,11 milijona pik, kar je dovolj za optično ločljivost slik 1600 x 1200 pik. Tu so še trikratni zum, podpora za hitro slikanje tudi pri največji ločljivosti (ena slika na dve sekundi), hitro slikanje štirih slik z razmikom 0,5 sekunde, štirje načini delovanja bliskavice, trije načini ostrenja in vnaprej določeni načini za različne svetlobne pogoje (portret, pokrajina, noč ...). Fotoaparat ima vmesnik USB, videoizhod in vgrajen 1,8-palčni barvni zaslon LCD.

Zanimiv je tudi novi model QV-8000SX, ki ima sicer optični element s "samo" 1,31 milijona pik, vendar se lahko pohvali s kar 8x zumom (največ med ne-profesionalnimi digitalnimi fotoaparati) in zmožnostjo izdelave makro posnetkov predmetov oddaljenih le 1 cm. Še bolje od večjega modela se izkaže pri posebnih učinkih. Zaklopka lahko ostane odprta do 64 sekund, zmore pa tudi hitro slikanje petih posnetkov z intervali le 0,25 sekunde. Poseben način omogoča snemanje krajših videoposnetkov, še posebej pa je zanimiva zmožnost snemanja videa z dogajanjem pred pritiskom sprožilca za zajem posamezne slike. Tudi QV-8000SX ima vmesnik USB, videoizhod, večji (2,5-palčni) zaslon LCD, priložen pa je tudi daljinski upravljalnik za večino funkcij aparata.

Novost je tudi model QV-5500SX, nekoliko izboljšana različica dosedanjega modela QV-5000SX. Tudi ta ima optični element z 1,31 milijona pik, slike shranjuje na kartice CompactFalsh (zna tudi pripraviti datoteko HTML s podatki o sliki), posebnost pa je možnost snemanja do 9,6-sekundnih posnetkov v zapisu AVI z ločljivostmi 160 x 120 do 320 x 240 pik (hitrost 10 slik na sekundo).

http://www.casio.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji