Objavljeno: 12.12.1999

Nova strategija Fujitsu Siemens Computers

Podjetje Fujitsu Siemens Computers je prvič po združitvi predstavilo nove modele svojih računalnikov, ob tem pa tudi strategijo za povezavo izdelkov dosedanjih samostojnih družb Fujitsu in Siemens.

Pri prenosnih računalnikih je, kot kaže, prevladala družina izdelkov podjetja Fujitsu, saj bodo tudi novi izdelki nosili dosedanje ime LifeBook. Ob tej priložnosti so predstavili tri nove družine prenosnikov in sicer male prenosnike LifeBook B, lahke prenosnike LifeBook S in prenosnike nižjega cenovnega razreda LifeBook C. Ti se pridružujejo doslej znanim družinam LifeBook E in družini prenosnikov serije 800.

Mali prenosnik LifeBook B je dobil hitrejši procesor Celeron 400, večji 10,4-palčni zaslon, občutljiv za dotik, vgrajeni modem s hitrostjo 56 Kb/s in omrežni vmesnik Ethernet. Prenosnik tehta 1,3 kg, akumulator pa zadostuje za 3 ure delovanja.

Prenosniki LifeBook S so trenutno najlažji prenosniki (1,7 kg) s 450 MHz Pentiumom III, 12,1-palčnim zaslonom TFT in modularnim razširitvenim mestom za niz različnih pomnilniških enot. Med drugim so na voljo enote DVD-ROM, zapisovalniki CD-RW, posebna videokamera in izmenljiv modul za kartice PC Card. Omrežni vmesnik in modem sta del osnovne ponudbe.

Prenosniki za široke množice LifeBook C se ponašajo z zmogljivo zasnovo, vgrajenim modemom in dodatnimi tipkami za hiter priklic programov in lažje delo s svetovnim spletom. Na voljo so s procesorji Celeron 400 in Pentium II 366, 32 do 64 MB pomnilnikom, 4,3 GB diskom in 12,1- ali 14,1-palčnimi barvnimi zasloni z aktivno matriko.

V nasprotju s prenosniki se je Fujitsu Siemens pri strežnikih odločil ohraniti dosedanje Siemensovo tržno ime Primergy. Podjetje namerava do drugega četrtletja 2000 prenoviti celotno družino strežnikov, ki bo na vrhu ponudbe imela nove 64-bitne procesorje IA-64 ali Itanium. Ob tej priložnosti so predstavili tudi doslej najzmogljivejše strežnike Primergy N800 in Primergy K800, ki so lahko opremljeni z do osmimi procesorji Pentium III Xeon.

Primergy N800 je strežnik za vgradnjo v priklopne omare, namenjen predvsem strežbi programov, kakršen je SAP R/3. V kompaktnem ohišju je sicer dovolj prostora za nekaj diskov, vendar je kljub temu strežnik mišljen predvsem za rabo z zunanjimi diskovnimi podsistemi (recimo Fujitsu Siemens S40). Primergy K800 pa je samostojen stolp, opremljen z enim osemprocesorskim strežnikom in dvema pomnilniškima podsistemoma S40, s čimer lahko zagotovimo do 650 GB diskovnega prostora, pa tudi dodatni prostor za tračne enote DAT ali DLT. Oba strežnika sta opremljena s popolnim sistemom za nadzor delovanja, združenim v paket ServerView.

http://www.fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji