Objavljeno: 27.2.2008

Nov Monitor in Monitor TV

Z novo številko revije Monitor, ki je izšla v torek, 26. februarja, je na voljo tudi nov Monitor TV. Ta je na priloženi plošči (ki jo lahko dobite tudi kot naročniki) v navadni in HD ločljivost. Starejše oddaje Monitor TV si lahko ogledate v arhivu, na spletu pa si lahko sedaj ogledate oddajo prejšnjega meseca.

Preizkusili smo mali prenosnik, za katerim stoji projekt OLPC (one laptop per child). Namenjen je državam tretjega sveta oziroma državam v razvoju, v Sloveniji ga ni moč kupiti.

Asus je po uspešnem ultra-prenosniku EEE poslal na trg še eno tovrstno napravo. Predstavili smo model R2H, ki premore zaslon, občutljiv na dotik, poleg naprave pa dobimo še ogromno dodatkov, od kablov pa do različnih anten.

Nokia N95 je znan telefon, ki je že nekaj časa na tržišču. Okoli novega leta pa se je izvedelo, da vsebuje telefon tudi pospeškomere, ki se jih da s pridmo izkoristiti v različne namene. Predstavili smo nekaj različnih programov, ki izkoriščajo te novo odkrite zmogljivosti.

Da se modrizob pojavlja v vedno večih napravah smo že navajeni. Eno manj tipičnih tovrstnih naprav smo tudi preizkusili. Gre za zvočnike, do katerih pošljemo signal brezžično iz vseh naprav, opremljenih z Bluetoothom.

Za konec pa še Logitechova naprava Squeezebox, radio, ki ga priključimo na omrežje in preko njega poslušamo spletni radijo.

www.monitor.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji