Objavljeno: 13.10.2014 09:00

Nokiini zemljevidi po novem tudi na Androidu

Nokia, tisti del, ki ga Microsoft ni kupil, je eden od štirih velikih ponudnikov pretočnih zemljevidov (sem sodijo še Google, TomTom, Garmin in OpenStreetMap), svoje ključno zaledje pa je dobila pred leti, z nakupom ameriškega podjetja Navteq. Njihove zemljevide uporablja Microsoftov iskalnik Bing, pa tudi avtomobilski velikani kot je BMW. Njihovo »zemljevidno« aplikacijo Here pa poznamo iz telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone, kjer je bila deležna zelo dobrih ocen. Ponuja namreč podrobne zemljevide celega sveta, zemljevide lahko naložimo tudi lokalno in omogoča navigacijo z glasovnim vodenjem. Vse to zastonj.

Po novem je vse to na voljo tudi za Samsungove telefone Galaxy S, aplikacija Here (Beta) je namreč na voljo v Samsungovi trgovini, ki je nameščena na Samsungovih telefonih. Kdaj bo na voljo tudi za druge telefone Android, še ni znano, vendar je ustrezno datoteko APK z nekaj »gugl znanja« mogoče najti že danes.

Predstavniki Nokie so sicer pred kratkim dali vedeti, da bodo po odprodaji telefonskega dela Microsoftu, veliko več svojih sil vložili v razvoj različic za Android in iOS, čeprav hkrati dodajajo, da bodo nadgradnje za Microsoftov sistem Windows Phone na voljo vsaj še 10 let, kolikor velja licenčna pogodba z Microsoftom. Pravijo, da bodo podatki in spremembe, ki jih bo prispevala množica uporabnikov aplikacije na Android in iOS koristila tudi uporabnikom telefonom Windows Phone, saj so podatki pač skupni.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji