Objavljeno: 13.12.1999

NetObjects Fusion 5.0

NetObjects Fusion je bil že od začetka eden najpomembnejših spletnih urejevalnikov na tržišču, različica 5.0 pa to samo še potrjuje. V novi različici so načrtovalci upoštevali najbolj pogoste pripombe uporabnikov in z nekaterimi novostmi izdelek naredili še preprostejši za uporabo.

Glavni novosti paketa Fusion 5.0 sta urejevalnik kode HTML in vgrajeni brskalnik -- kar Microsoftov Internet Explorer. Za ročno popravljanje kode torej ni treba več uporabljati zunanjih urejevalnikov, kot je bil doslej priložen urejevalnik Allaire HomeSite, kar bo pohitrilo in poenostavilo ročno prilagajanje kode. Učinek svojega dela pa lahko sproti preverimo znotraj programa.

Zaradi teh novosti so programerji nekoliko spremenili uporabniški vmesnik programa, na katerem so sedaj namesto dokumentnega okna trije listi. Na prvem stran sestavljamo, tako kakor doslej, v drugem urejamo njegovo kodo HTML, v tretjem pa pregledujemo vsebino, ki jo vidimo tako, kakršna bo v uporabnikovem spletnem brskalniku.

Sprememb je bil deležen tudi modul za nadzor strukture spletnega strežnika. Odslej lahko v tem delu kopiramo posamezne strani ali celotne dele strežnika. Dobrodošla novost je tudi izboljšani modul za uvoz obstoječih spletnih strani. Prejšnje različice so marsikatero kompleksnejšo stran nepravilno uvozile s pogosto manjkajočimi slikami in neporavnanimi podatki. Fusion 5.0 to opravlja bolj temeljito in precej hitreje, kar se pozna pri uvažanju večjega števila strani. Vgrajeni odjemalec FTP, ki skrbi za objavljanje podatkov neposredno v spletni strežnik, deluje odslej v ozadju, kar omogoča, da se takoj povrnemo k delu.

Fusion 5.0 ima nove zmožnosti za oblikovanje tabel, možnost nastavljanja lastnosti več predmetom hkrati in boljšo organizacijo navigacijskih gumbov na spletni strani. NetObjects je paketu priložil tudi obsežen elektronski priročnik, ki uporabnikom pomaga pri izdelavi učinkovitih spletnih strani in namenskih spletnih strežnikov. Tu uporabnik najde tudi povezave na številna druga spletna orodja, recimo specifične rešitve za elektronsko trgovanje in druge namene rabe. Cena paketa je 300 dolarjev, 100 dolarjev pa bo treba odšteti za nadgradnje.

http://www.netobjects.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji