Objavljeno: 10.11.2002

.Net Server 2003 s podporo za pomnilniške sisteme

Novi strežnik Windows .Net Server 2003 družbe Microsoft, ki naj bi se pojavil prihodnje leto, bo mogoče namestiti kar iz pomnilniškega omrežja SAN, novi operacijski sistem pa bo podpiral tudi specifikacijo iSCSI. Tako upajo, da bodo zadostili strogim zahtevam v podatkovnih centrih, ki uporabljajo centralne pomnilniške sisteme.

V fazi testiranja je tudi naslednik Microsoftovega paketa SAK (Server Appliance Kit), ki omogoča, da strežniki Windows postanejo pomnilniški sistemi NAS. Kmalu po izidu strežnika .Net Server 2003 bodo sedanji SAK 2.0.1 nadgradili na SAK 3.0. Pri novem strežniku bodo uporabili datotečni sistem DFS (Distributed File System), ki bo dva in pol krat hitrejši, medtem ko bo alternativni sistem NFS (Network File System) za pol hitrejši.

V primeru okvare se bo sistem SAK 3.0 tudi hitreje ponovno postavil v operativno stanje. Kljub poskusu prodora v višji razred pa pri Microsoftu ne bodo razvili orodja za vzdrževanje in upravljanje sistemov SAN, saj bodo to prepustili drugim proizvajalcem. Pri ponudnikih sistemov najvišjega razreda, kot sta družbi EMC in Network Appliance, so ta orodja že sestavni del pomnilniških sistemov.

http://www. microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji