Objavljeno: 19.1.2010

Nemška vlada odsvetuje uporabo brskalnika Internet Explorer

Nemška vlada, bolje rečeno Zvezni urad za varnost in informacijsko tehnologijo, je v uradnem sporočilu pozval spletne uporabnike, ki uporabljajo brskalnik Internet Explorer, naj za zagotavljanje varnosti na spletu najdejo ustrezno alternativo.

Varnostna priporočila, ki svetujejo uporabo alternativnih brskalnikov, so se pojavila zatem, ko so pri Microsoftu priznali, da je bil pravi IE šibki člen v zadnjih napadih na Googlove sisteme na Kitajskem.

Pri Microsoftu sicer odgovarjajo, da so v obsežnih preiskavah do sedaj odkrili zelo omejeno število napadov proti mali skupini korporacij. Do sedaj odkriti napadi, vključno z objavljeno konceptno kodo za izkoriščanje ranljivosti, so učinkoviti le pri spletnem brskalniku Internet Explorer 6. Kljub temeljiti analizi podatkov iz različnih virov Microsoft nima informacij o uspešnih napadih pri spletnih brskalnikih Internet Explorer 7 in 8, kar pripisuje izboljšani zaščiti, ki jo nudita novi različici.

Microsoft doslej ni zabeležil razširjenih napadov, ki bi temeljili na odkriti ranljivosti, prav tako ni odkril napadov, ki bi bili usmerjeni na domače uporabnike.

Kot kaže Microsoft s pojasnili ni bil dovolj prepričljiv, kajti enako priporočilo kot nemška vlada je izdal tudi francoski urad za informacijsko varnost - "uporabljajte alternativne brskalnike".

Previdnost - in preizkus drugih brskalnikov - tako ostajata "zdravi priporočili".

www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji