Objavljeno: 3.10.2010

Nemec na čelu HP

Léo Apotheker je postal novi izvršni direktor podjetja Hewlett Packard, potem ko se je zaradi preiskave o vpletenosti v spolno nadlegovanje ene izmed nekdanjih sodelavk iz tega mesta poslovil njegov predhodnik Mark Hurd.

Apotheker je bil večji del svoje kariere zaposlen v nemškem podjetju SAP, ki je pod njegovim vodstvom predvsem zmanjševal stroške in izpeljal nekatere izmed svojih največjih prevzemov.

Kritiki opozarjajo, da novi prvi mož nima izkušenj z izdelki za potrošnike in strojno opremo, ki predstavljajo velik del dejavnosti HP, zato se lahko v prihodnosti nadejamo novih strateških usmeritev podjetja.

57-letni Nemec je letos zapustil SAP, potem ko je podjetju prvič po letu 2003 upadla prodaja, zato je bil ob odhodu deležen negativnega tiska, očitali pa so mu tudi neprimeren odnos do strank in zaposlenih.

Ob prihodu Apothekerja na čelo HP si je najbolj piker komentar privoščil njegov novopečeni konkurent pri razvoju poslovne programske opreme, prvi mož Oracla Larry Ellison.

Zapisal je: "Sem brez besed. HP je imel kar nekaj dobrih notranjih kandidatov... vendar so raje izbrali človeka, ki je bil nedavno odpuščen, ker je tako slabo vodil SAP."

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji