Objavljeno: 7.2.2015 01:00

Najnovejša šušljanja o Galaxy S6

Prihod novega najzmogljivejšega mobilnega telefona korejskega velikana Samsung je oddaljen le še nekaj dni, na spletu pa se pojavlja vse več zelo podrobnih opisov in celo neuradnih fotografij. Fotografije prihajajo iz krogov proizvajalcev dodatnih ovitkov, ki pa razkrivajo tudi podobo novega telefona. Pravzaprav ne govorimo o enem, temveč o dveh telefonih. Skoraj zagotovo bo Samsung hkrati predstavil standardni model Galaxy S6, pa tudi posebneža, najbrž z imenom Galaxy S6 Edge, ki bo imel zaslon upognjen čez levi in desni rob ohišja.

Sodeč po shematskem načrtu, ki je objavljen na strani SamMobile, bo standardni model visok 140,4 mm in širok 70,81 mm, s čimer se denimo umešča ravno nekje med Applove modele iPhone 6 in iPhone 6 Plus. Z debelino 6,91 mm po natanko tako debel kot jabolčni manjši model in tanjši od večjega.

Informacije o tehničnih lastnostih so se v zadnjem času umirile na naslednjih podatkih: 64-bitni procesor z osmimi jedri, 3 GB RAM, fotoaparat z 20 milijoni pik in pomnilnih Flash RAM do velikosti 128 GB.

Po zadnjih informacijah naj bi Galaxy S6 imel zmogljivejši akumulator kot Applovi modeli (v območju 3.000 mAh).

Novost naj bi bila menda tudi v novem tipu pomnilniškega modula, ki mu pravijo ePoP (embedded package on package). Če so informacije prave, bo Galaxy S6 prvi telefon, kjer je pomnilnik postavljen na procesor in ne poleg njega. Ob znatnem prihranku prostora naj bi postavitev 3 GB velikega pomnilnik obenem omogočala hitrejši prenos podatkov s hitrostjo 1,866 Mb/s (LPDDR3).

Galaxy S6 bo na voljo v štirih različnih barvnih kombinacijah, podatek, da bosta prednja in zadnja stran iste barve, pa nakazuje, da bo novinec imel kovinsko ohišje, kar bo dobrodošla novost. Modul s fotoaparatom na zadnji strani bo v isti barvi kot ohišje, bo pa fizično precej večji kot doslej, kar najbrž pomeni, da so izboljšali optične lastnosti in bliskavico.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji