Objavljeno: 25.3.2014 21:00

Najboljši pametni telefon na svetu

HTC je pričakovano obelodanil naslednika telefona One. Različica z letnico 2014 ali oznako M8 bo imela pet palcev velik 1080p zaslon (1920 × 1080, 441 ppi), štirijedrni procesor Snapdragon 801 (2,3 GHz), 2 GB pomnilnika RAM in 2600 mAh baterijo. Slednja naj bi bila kar štirideset odstotkov zmogljivejša od prejšnje. Prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje dodatnih aplikacij bo na voljo 32 GB, a bo za razliko od predhodnika, razširljiv s pomnilniškimi karticami microSD (do 64 GB).

Med programskimi dobrotami bodo tako izboljšani stari znanci, na primer novice BlinkFeed in z ojačevalci opremljena in za četrtino glasnejša prednja zvočnika BoomSound, kot tudi novinci, med katerimi velja izpostaviti Motion Launch, ki bo speč telefon obudil s trkanjem po zaslonu, s potegom prsta zagnal privzeto aplikacijo in odgovoril na klic, ko bo uporabnik telefon približal k ušesu.

HTC One (M8) bo imel dvojno hrbtno kamero, ki bo zagotavljala boljše fotografije v slabših svetlobnih pogojih, kasnejše ostrenje in celo 3D učinke. Ekstremni varčevalni način bo telefon ob napolnjeni bateriji ohranil pri življenju dva tedna, kup dodatkov pa vzbujal zavist pri prijateljih. Med slednjimi prednjači ovitek Dot View, ki z luknjičasto površino pri odetem telefonu lastnika opozarja na dohodne klice, prejeta sporočila, dogodke v koledarju, čas, vreme in še kaj.

Kdor za novo programsko preobleko ali strojne bonbončke ne mara, si lahko omisli Googlovo edicijo z deviškim Androidom ali razvijalsko različico istega telefona. Cena obeh bo primerljiva osrednji inačici Edinega, kar pomeni, da se bomo tako za HTCjevo vizijo kot Googlovo programsko opremo na tajvanskem stroju morali ločiti od sedemstotih evrov. V zameno dobimo trenutno najboljši pametni telefon na trgu, ki ga prvih šest mesecev rabe dodatno ščiti HTCjeva obljuba, da bodo telefone s počenimi zasloni zamenjali brez vprašanja o krivdi.

y1GdENVb5pg

HTC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji