Objavljeno: 14.8.2013 09:00

Na Samsungovem televizorju lahko vsak gleda svoj program

Samsung je pri svojem novem 55 palčnem OLED televizorju splavil tehnologijo, imenovano MultiView, omogoča pa dvema uporabnikoma, da vsak gleda svoj kanal. Torej lahko eden gleda serijo, hkrati pa drugi prenos nogometne tekme – oboje v ločljivosti FullHD.

Omenjeno tehnologijo smo sami že v praksi videli na sejmih, pri tem se uporablja dvoje aktivnih očal za ogled 3D. Pri ogledu 3D slike nam ta očala izmenično prikazujejo sliko za vsako oko posebej, pri funkciji MultiView pa izmenično prikazujejo oba dva kanala. Za prenos zvoka pa so v očala vgrajeni tudi majhni zvočniki. Zelo zanimiv je tudi uporaba pri igranju iger, kjer ni več potrebe po deljenem zaslonu, saj lahko oba igralca spremljata dogajanje na celem zaslonu.

Televizor se imenuje KN55S9C, cena pa bo čez lužo slabih deset tisoč dolarjev, seveda pa še ni nič znano, če bo televizor na voljo tudi pri nas. Zanimivo je tudi to, da je televizor rahlo vbočen, kar naj bi izboljšalo kakovost slike.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

faganel | 14.8.2013 | 11:05

Ampak, če uporabljaš IP TV stvar ni uporabna, ker televizor sprejema le en (trenutni) program preko nekega HDMI ali SCART vhoda ... ali se motim. Moje skromno mnenje je, da bo v bitki proizvajalcev TV-jev zmagovalec tisti, ki bo v bistvu na IP TV Set-Top Box "namontiral" zaslon oz. v TV vgradil to zadevo ... no vsaj za SLO bi to bilo dobro ...

Matjaž Klančar | 14.8.2013 | 12:54

Tako je. Saj nekaj takega se s svojimi smartTVjih trudijo že nekaj časa. Bolj ali manj (ne)uspešno.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji