Objavljeno: 29.6.2014 01:00

Moto 360 – najboljša ura ta hip

Čeprav Motorolina pametna ura Moto 360 uradno še ni v prodaji, zelo hitro postaja nov modni, celo kultni dodatek za ljubitelje mobilnih naprav. Zaradi zelo prijetne in skrbno načrtovane oblike, predvsem pa zaradi okroglega zaslona navdihuje oblikovalce in razvijalce programske opreme po celem svetu.

Motorola je denimo razpisala natečaj za najlepši začetni zaslon ure (tisti, ki dejansko prikazuje čas) in bila presenečena z več kot 1.300 prijavami. Zmagal je David Pascual z resnično zelo dodelanim videzom ure, ki pa ne nujno edini.

Druga uspešnica, še pred prihodom same ure, je opcijska miniaturna tipkovnica Minuum, ki omogoča vnos podatkov na miniaturnem okroglem zaslonu občutljivem na dotik. Minuum je začel kot projekt v inkubatorju Indiegogo in zbral 90.000 dolarjev, skoraj 9-krat več, kot so pričakovali avtorji. Priznati je treba, da je videti res simpatično.

Za zadnje presenečenje pa je poskrbela kar sama Motorola. Ura Moto 360 bo imela namreč še eno inovacijo, možnost brezžičnega napajanja. Podrobnosti še niso znane, vendar bo to vsekakor velik korak naprej, saj je potreba po pogostem napajanju pametnih zapestnih ure ena od bolj nadležnih nalog za uporabnike, najbrž celo bolj kot pri pametnih telefonih.

vFi-QpuZfXs

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji