Objavljeno: 22.5.2013 06:00

Microsoftova Edina konzola

Microsoft je predstavil novo igralno konzolo Xbox One. Naslednica Xboxa 360 bo še bolj vsestranska od predhodnika in enakovredno namenjena tako igram kot tudi glasbi, filmom in televiziji. Napravo bo poganjal AMDjev na x86 arhitekturi osnovan procesor z osmimi jedri, imela bo 8 GB pomnilnika RAM ter 500 GB lokalne shrambe. Za oblačne storitve bo skrbelo 300.000 namenskih strežnikov po celem svetu. V napravo bo vgrajena Blu-ray enota. Izboljšana strojna opremljenost sicer pomeni, da bo na konzoli delovalo vse hitreje, sposobna bo na primer štirikrat več računskih operacij na sekundo kot predhodnik, a zaradi drugačnosti starejša generacija iger na njej ne bo delovala.

Novemu Xboxu bo priložen izboljšan senzor Kinect, ki pri zaznavanju ukazov in dogajanja okoli sebe natančnejši, med telovadbo pred zaslonom nam bo na primer lahko prebral srčni utrip. Konzola bo vedno v pripravljenosti na naš ukaz z glasom in gestami.

Xbox One bo naprodaj že letos.

Microsoft

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 22.5.2013 | 10:23

Zdej je mogoče idealen trenutek, da našemu MS mal zatežite, da bi blo res fino, da bi ob tretji generaciji svoje konzole, končno dodali uradno podporo tudi za Slovenijo. Če ne nam bo Xbox One bolj malo koristil. Še posebno ob vse večji tendenci po povezljivosti.

Gucci | 22.5.2013 | 11:27

Podpišem...

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji