Objavljeno: 29.2.2008

Microsoftov trio junakov

Microsoft je skladno z dosedanjimi napovedmi objavil nove različice treh ključnih izdelkov v portfelju programskih paketov za poslovna okolja. S koncem februarja so prišli v prodajo končne različice paketov Windows Server 2008 in razvojnega okolja Visual Studio 2008, medtem ko bo končna koda podatkovnega strežnika SQL Server 2008 na voljo šele v tretjem četrtletju. Microsoft je obenem napovedal tudi dodatne izdelke, ki temeljijo na najsodobnejših strežniških tehnologijah in so prilagojeni uporabi v najrazličnejših okoljih - malih in srednje velikih podjetjih, sistemih za shranjevanje podatkov in okoljih visokozmogljivega računalništva.

Nove izdelke pravzaprav že uporabljajo številne stranke po vsem svetu, saj je jih je Microsoft vključil v širok krog testiranja, tako da so marsikje izdelki celo že v produkcijskem okolju. Svetovalno podjetje CapGemini je v svoji raziskavi med strankami iz različnih področij o uporabi strežnika Windows Server 2008 ugotovilo, da se je čas namestitve v povprečju skrajšal za 60 odstotkov, stroški vzdrževanja pa so se znižali za 124.000 dolarjev letno. Prihranki so posledica prednosti na različnih področjih - informacijski strokovnjaki tako za vzdrževanje enega strežnika porabijo 5 ur manj, čas nedelovanja sistemov pa je krajši za 91 odstotkov.

Z izboljšavami se lahko pohvali tudi podatkovni strežnik SQL Server 2008, kjer so dosegli rekordne rezultate preizkusov TPC-E in TPC-H ter rekordne rezultate pri uporabi rešitev, kot so Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics AX, Siemens Teamcenter in Camstar Manufacturing Execution Systems. Pri Microsoftu prav tako trdijo, da novi Windows Server 2008 z ogrodjem .NET Framework 3.5 zagotavlja hitrejšo obdelavo podatkov kot IBM WebSphere 6.1 na operacijskem sistemu RedHat Linux. To so potrdili odlični rezultati na dveh preizkusih razširljivosti in zmogljivosti v poslovno kritičnih okoljih. Pri aplikaciji StockStrader 2.0 je ob uporabi preizkusa Trade 6.1, ki ga je zasnoval IBM, Windows Server dosegel 117 odstotkov hitrejšo obdelavo podatkov. Pri preizkusu WSTest, ki meri obdelavo zahtev po spletnih storitvah, je Windows Server dosegel 94 odstotkov boljši rezultat.

Na temelju novih izdelkov je Microsoft pripravil še različne namenske komplete: Windows Essential Server Solutions in Windows Small Business Server 2008, ki sta namenjena srednjim oziroma malim podjetjem, Windows HPC Server 2008 kot naslednika Windows Compute Cluster Server 2003 za velike računalniške gruče, novost pa je tudi specializirani strežnik Windows Storage Server 2008, naslednja generacija rešitve za vgradne pomnilniške sisteme NAS.

Windows Server 2008.

Visual Studio 2008.

SQL Server 2008.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji