Objavljeno: 20.11.2002

Microsoft Visual Studio .NET 2003

Microsoft je objavil zadnjo razvojno različico razvojnega kompleta, ki so ga doslej razvijali pod delovnim imenom >>Everett<<. Razvojno orodje je hkrati tudi dobilo uradno ime Visual Studio .NET 2003, v prodajo pa naj bi prišel predvidoma aprila 2003.

Sočasno so pri Microsoftu predstavili tudi ogrodje Microsoft .NET Compact Framework, ki bo omogočalo poganjanje .NET združljivih programov na ročnih računalnikih in drugih sistemih opremljenih z okoljem Windows CE. Poleg tega novo okolje podpira razvoj spletnih rešitev za okoli 200 različnih mobilnih telefonov, katerim se lahko programi samodejno prilagajajo.

Izid različice VS .NET 2003 bo tesno sovpadal s prihodom strežniškega operacijskega sistema Windows .NET Server 2003, katerega izid je prav tako predviden sredi pomladi. Mimogrede, tudi pri tem razvojnem projektu so naredili korak naprej, saj so uporabnikom začeli pošiljati drugega kandidata za izid (RC2), kar pomeni, da se razvoj in preizkušanje bližata koncu.

Visual Studio .NET 2003 bo tesno sodeloval z novim strežniškim okoljem, saj je večina novosti vezana prav na novosti v strežniku .NET Server 2003. Med drugim bo mogoče z njim pisati programe za učinkovito izrabo večjega števila procesorjev (do 32), predvsem pa lahko pričakujemo podporo za najnovejše standarde na področju spletnih storitev, kot so WS-Security, WS-Routing in WS-Attachments.

Uporabniki Visual Basica bodo dobili z novim orodjem boljši nadzor nad nadgradnjami, C++ pa je dobil popolno podporo za obrazce Windows Forms, s katerimi je mogoče preprosteje izdelati uporabniški vmesnik brez kodiranja. V komplet bo vključen tudi programski jezik J#, ki ga Microsoft ponuja namesto čiste jave razvijalcem navajenim na ta jezik. Izboljšave so tudi na drugih nivojih, saj naj bi se razvojno okolje hitreje nalagalo, boljše izkoriščalo tehnologijo IntelliSense za pomoč prti kodiranju, priložena orodja za delo z bazami podatkov pa odslej bolje delajo z strežniki podjetja Oracle.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji