Objavljeno: 8.10.1999

Microsoft Picture It! 2000

Microsoft je predstavil najnovejšo različico svojega izdelka za urejanje fotografij Picture It! 2000. Program je namenjen tistim, ki želijo vnašati svoje fotografije v PC, jih urejati in izboljševati ter jih deliti s prijatelji in družino. Nova različica programa še izdatneje podpira uporabo spleta, saj vsebuje nova orodja za izdelavo spletnih strani, spletnih diapredstavitev in spletnih fotoalbumov. Fotografije je pred uporabo v projektih pogosto treba popravljati. Poleg zmogljivih orodij, ki omogočajo uporabnikom odstranjevanje rdečih oči, prask ter izboljševanje premalo ali preveč osvetljenih slik, premore Picture It! 2000 tudi nova orodja za še učinkovitejše urejanje slik. Novi Mini Lab omogoča popravljanje in tiskanje več fotografij naenkrat le z nekaj kliki miške, pa tudi njihovo shranjevanje v izvršilne datoteke in pošiljanje po e-pošti.

Med novostmi so orodja za večkratno razveljavljanje, poravnavanje, skupinsko razvrščanje slik pri obdelavi ter katalogizacijo slik. Sto novih učinkov, urejenih v menu z vnaprejšnjim ogledom, omogoča uporabniku, da iz fotografije naredi risbo z ogljem, črno-belo risbo, impresionistično sliko in uporabi druge zanimive učinke. Z novimi slikarskimi in urejevalnimi potezami lahko fotografije opremi z bambusovimi palicami, vrvmi, lučkami z božičnega drevesa ali drugimi zabavnimi učinki. Poleg tega je mogoče slike opremiti tudi z napisi 3D. Na priloženih ploščah je 950 ozadij, 150 pisav in več kakor 400 predlog, kar omogoča izdelavo najrazličnejših projektov, kot so tapete, kartice, koledarji, zabavni denar, naslovnice revij, vizitke, kolaži in fotoalbumi.

S programom Picture It! 2000 je mogoče fotografske projekte spreminjati v spletne diapredstavitve, osebne spletne strani ali spletne albume. Z novimi zvočnimi možnostmi lahko uporabnik projektom doda glas in glasbo. Poleg tega Picture It! 2000 uporabnika po korakih vodi pri pošiljanju fotografij po e-pošti, samodejno stisne fotografije v eno samo prilogo in s stiskanjem zmanjša obseg datoteke. Picture It! 2000 samodejno razvrsti fotografije na stran in s tem omogoči uporabnikom čim boljši izkoristek dragega fotopapirja. Uporabnik lahko tudi pošlje svoje projekte na spletni mesti Kodak PhotoNet ali Fujifilm.net in dobi vrnjene standardno natisnjene fotografije. Microsoft Picture It! 2000 bo na prodajnih policah že ta mesec. Predvidena maloprodajna cena je 55 dolarjev.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji