Objavljeno: 14.6.2013 01:00

Microsoft Office za iOS je tu!

Po več mesecih ugibanj, domnevnih razkritjih varovanih informacij in njihovih zanikanjih, je Microsoft vendarle uradno, čeprav nepričakovano na tiho, predstavil pisarniški paket Office za Applove računalnike z operacijskim sistemom iOS, najprej le za mobilne telefone iPhone.

Toda dolgo pričakovani paket za Applove mobilne naprave je na voljo s pomembno omejitvijo – uporabljajo ga lahko le naročniki spletne pisarne Office 365, kar je prvi pogoj za rabo. V tem primeru pa zna Office Mobile for iPhone podatke brati in shranjevati v spletni pomnilnik SkyDrive, na mobilni napravi pa lahko dokumente spreminjamo brez bojazni, da bi pri tem izgubili združljivost ali obliko dokumentov.

Mobilna pisarna za iPhone nudi urejevalnik besedil Word, preglednico Excel in predstavitveni program PowerPoint. Uporabniški vmesnik je za zdaj optimiziran le za manjše zaslone na telefonih iPhone, za zdaj pa še ni potrjen načrt, da bo Office na voljo tudi za večje tablice iPad, čeprav bi bil to logični naslednji korak.

Office lahko na iPhone naložimo brezplačno, saj je uporaben le ob aktiviranem računu na Office 365. Ta hip je na voljo uporabnikom v ZDA, v naslednjih dneh pa naj bi ga omogočili tudi v drugih državah po svetu.

http://www.microsoft.com

nDR150tAOkk

pHg0ZEY4NXA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji