Objavljeno: 23.12.2002

Microsoft MapPoint .NET 3.0

Microsoft pospešeno nadaljuje z razvojem spletnih storitev povezanih z geografskimi informacijskimi sistemi in zemljevidi. Nedavno so tako predstavili že tretjo različico izdelka, spletne storitve MapPoint .NET 3.0, ki med drugim omogoča lokacijsko določanje in s tem povezane obdelave.

Rešitev je zanimiva predvsem za podjetja, ki na svojih spletnih straneh želijo ponuditi geografske informacije, navigacijo in s tem povezane storitve. V različici 3.0 so bile upoštevane vse pripombe dosedanjih uporabnikov, paket pa so razširili z lastnostmi, ki omogočajo implementacijo storitev v mobilnih rešitvah in brezžičnih napravah, pa tudi poslovnih informacijskih sistemih, kot so sistemi CRM in BI.

Med drugim so v tretji različici razširili geografsko podporo in natančnost zemljevidov. Po novem lahko uporabniki računajo na ločljivost na nivoju cest in ulic za Avstrijo, Francijo, Nemčijo, Italijo, Španijo in Švico. Poleg tega so dodali natančne zemljevide Belfasta in Dublina (Irska), Helsinkov (Finska), Osla (Norveška) ter nekaterih večjih mest na Portugalskem in na Švedskem. Žal obsežnejše podpore za Slovenijo za zdaj še ni.

Program omogoča tudi razširitev s številnimi dodatnimi podatki, kot so naslovi in zanimivosti, vendar za zdaj predvsem pri podatkih za ZDA. Kljub temu pri Microsoftu načrtujejo podobne razširitve tudi za Evropo. Program odslej omogoča dvosmerno spreminjanje med naslovi in geografskimi koordinatami, kar odpira nove možnost rabe.

Microsoft spletno storitev MapPoint .NET obračunava po številu transakcij na leto, osnovan cena pa je približno 8.000 dolarjev. Le nekaj dni za predstavitvijo nove različice pa so pri Microsoftu oznanili, da za 96 milijonov dolarjev kupujejo družbo Vicinity, avtorja servisa Mapblast.com. Z nakupom bodo pri Microsoftu predvsem pridobili tehnologijo za lokacijske storitve in poslovne rešitve, ki jih bodo nato uporabili v oddelku MapPoint.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji