Objavljeno: 5.12.2006

Microsoft Expression Studio

Microsoft je objavilo novo družino oblikovalskih orodij Expression Studio, s katerimi namerava tekmovati za prestol na področju spletnega oblikovanja, kot so denimo orodja družbe Adobe. Hkrati so predstavili tudi prvi predogled tehnologije WPF/E (Windows Presentation Foundation/Everywhere), ki napoveduje Microsoftov odgovor na priljubljeni program Adobe/Macromedia Flash.

Družino izdelkov Expression Studio tvorijo štirje izdelki - spletni urejevalnik Expression Web (znan pod delovnim imenom Quartz, bolj ali manj zamenjava za dosedanji Frontpage), orodje za oblikovanje spletnih vmesnikov na temelju jezika XAML - Expression Blend (znan kot projekt Sparkle oziroma Microsoft Interactive Designer), risarski program Expression Graphics Designer (delovno ime Acrylic) ter povsem novo orodje za upravljanje z večpredstavnimi vsebinami Expression Media, ki so ga pridobili z letošnjim prevzemom podjetja iView Multimedia (izdelek iView MediaPro). Vsi programi imajo tudi nov grafični vmesnik, ki začrtuje novo smer v Microsoftovemu oblikovanju spletnih razvojnih orodij.

WPF/E, ki je že na voljo za preizkus pri uporabnikih, združuje prikaz spletnih uporabniških vmesnikov in bogatih vsebine, kot so animacije, glasba in video na različnih platformah, med drugim tudi mobilnih napravah in drugih operacijskih sistemih. Program izdatno uporablja sodobne spletne tehnologije, kot sta jezik XAML in ogrodje AJAX.

Vsa orodja in komplet bodo v prodaji v drugem četrtletju 2007, izjema je le Expression Web, ki ježe na voljo v končni različici. Za ostale programe pa so na voljo javne razvojne različice. Celoten Expression Studio bo stal 600 dolarjev, za posamezen program pa bo treba odšteti med 300 in 500 dolarji.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji