Objavljeno: 15.12.1999

MicronPC.com TransPort ZX

Podjetje Micron PC, ki se je nedavno preimenovalo v MicronPC.com je predstavilo nov prenosni računalnik TransPort ZX, ki je prvi plod sodelovanja s korejskim podjetjem Samsung. Proizvajalec je bil tako nestrpen v pričakovanju večjih količin mobilnih različic Pentium III, ki jih je na tržišču še vedno zelo malo, da so izdelek sprva opremili le s procesorji Pentium II in Celeron.

TransPort ZX, ki nadomešča dosedanji model TransPort NX in se postavlja v ponudbi proizvajalca ob bok modelu Trek 2, ima povsem novo in svežo obliko, predvsem pa ohišje iz magnezijeve zlitine. Ta ugodno vpliva na strukturno trdnost prenosnika, na težo in videz. Prenosnik meri 32,3 x 25,6 x 4,7 cm in tehta 3,2 kg, zaradi česar je bilo v notranjosti dovolj prostora za vgradnjo vseh pomnilniških enot, a so te kljub temu izmenljive.

Osnovni model je opremljen s 433 MHz procesorjem Celeron, 32 MB RAM, 6 GB diskom, enoto CD-ROM 24x, modemom in 14,1-palčnim zaslonom z aktivno matriko. Močnejši model je v pričakovanju močnejših Pentiumov III opremljen s 366 MHz procesorjem Pentium II, 64 MB RAM, 12 GB diskom, enoto CD-ROM 24x, modemom, 15,1-palčnim zaslonom, poleg okolja Windows 98 pa ob tem modelu kupec dobi tudi MS Office 2000. Vsi modeli so opremljeni z grafičnim pospeševalnikom ATI Rage Pro LT in 8 MB videopomnilnikom, za doplačilo pa lahko pomnilnik dogradimo do 256 MB, diske do 18 GB in enoto CD-ROM zamenjamo za DVD-ROM. Cene omenjenih modelov so v ZDA 2300 in 2500 dolarjev.

http://www.micronpc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji