Objavljeno: 7.1.2003

Microdrive s 4 GB pred koncem leta

Hitachi je z novim letom tudi uradno prevzel dosedanji IBMov oddelek za proizvodnjo diskov, do konca leta pa napovedujejo kup novosti. Z združitvijo dosedanjih družb IBM Storage Technology in Hitachi Storage je nastalo novo podjetje Hitachi Global Storage Technologies, ki bo razvijalo in prodajalo diske vseh velikosti - od najmanjših kartičnih diskov Microdrive do najzmogljivejših diskov za vgradnjo v strežnike in pomnilniške sisteme. Nova družba je 70% v lasti Hitachija, ostanek pa ima za zdaj IBM, čeprav je že znano, da bo leta 2005 Hitachi prevzel celotno lastništvo nad družbo.

Med najbolj zanimivimi novostmi v letošnjem letu bo nova različica miniaturnih diskov Microdrive, ki so izdelani v ohišju velikosti kartic Compact Flash. Z uporabo tehnologije Pixie Dust naj bi pri Hitachiju tako kar početveriti zmogljivost danes največjega diska Microdrive in skupaj tako doseči prostor za 4 GB podatkov. Za dosego teh ciljev so vzeli novo petslojno različico sistema Pixie Dust, ključen pa je le tri atome debel sloj rutenija, kovine podobne platini.

Novi Microdrive zmogljivosti 4 GB bo primeren predvsem za vse bolj pomnilniško požrešne mobilne naprave, kot so digitalni fotoaparati, ročni računalniki in predvajalniki digitalne glasbe. Ob prihodu novega modela pa bodo obstoječi velikosti 340 MB, 512 MB in 1 GB še naprej ostali v prodaji. Sicer pa si bo Hitachi prizadeval, da bi uspel tam, kjer mnogi drugi niso - na področju diskov za osebne računalnike, pri tem pa je cilj predvsem ustvariti dobiček.

http://global.hitachi.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji