Objavljeno: 6.12.2002

Mercatorjeve trgovine na Linuxu

Mariborsko podjetje Agenda Open Systems je pričela z zaključno fazo uvajanja in integracije največjega srednjeevropskega projekta, ki temelji na odprti kodi in operacijskem sistemu Linux. Rešitev za elektronsko izmenjavo in distribucijo podatkov LMQ (Linux message queue) bo v polni konfiguraciji povezoval preko 1000 strežnikov po trgovinah družbe Mercator. Pri tem bo omogočal transparentno in sprotno povezovanje različnih operacijskih sistemov, več različnih tipov blagajniških POS sistemov in nekaj tisoč uporabnikov.

Sistem LMQ je posredniški sistem za prenos sporočil in povezovanje med različnimi platformami, ki jih imajo v svojem prodajnem programu tudi nekateri vodilni komercialni ponudniki rešitev informacijske tehnologije (IBM MQseries, MS MTS,...). LMQ odlikuje uporaba odprtih standardov, prenosljivost in prilagodljivost rešitve, ki jo je možno poljubno prilagajati zahtevam uporabnika.

Sam projekt poteka že dalj časa, v testnem in produkcijskem okolju pa se je pokazal za zanesljiv sistem, zato se je Mercator tudi odločil za implementacijo rešitve v celotnem trgovinskem sistemu.

Pomembna prednost LMQ je tudi nizka celotna cena lastništva (TCO), ki je posledica odsotnosti komercialnih licenc in zaradi visoke prilagodljivosti sistema LMQ tudi nizkih stroškov prilagajanja obstoječih sistemov. Sistem LMQ obenem nadomešča tudi nekatere druge podsisteme in naprave v omrežju, kot so usmerjevalniki ter imeniški strežniki, kar dodatno znižuje stroške lastništva.

http://www.agenda.si

http://www.mercator.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji