Objavljeno: 28.6.2010

MeeGo dobiva večjo podporo

Nokia je napovedala, da bo v bodoče v pametnih telefonih operacijski sistem Symbian nadomestila s platformo MeGoo, hkrati pa so razvijalci prvič prikazali funkcionalnosti platforme MeeGo na tabličnih računalnikih.

MeeGo, ki ga družno razvijata Intel in Nokia in temelji na jedru Linuxa, bo kot kaže imel več pojavnih oblik. Nokia ga bo denimo uporabila v pametnih telefonih serije N po prihajajočem modelu N8. S tem želijo odgovoriti na padajoči tržni delež pri pametnih telefonih, kjer Apple iPhone in Google Android žanjeta precej večji uspeh. Ta korak je obenem potrditev, da nakup deleža v družbi Symbian s strani Nokie ni bil zadosten ukrep za ponovno obuditev te platforme.

MeeGo pa cilja tudi na tablične računalnike, ki jih bodo menda uporabljali različni proizvajalci, med katerimi najbrž tudi Nokia. Nedavno so tako prikazali delovanje prototipa, iz katerega je razvidno, da je platforma izrazito večpredstavno naravnana s številnimi potezami, ki so podobne kot pri Apple iPadu. Glede na prikazano je že mogoče trditi, da bo MeeGo resni tekmec.

http://meego.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji