Objavljeno: 17.12.2002

Macromedia Contribute

Podjetje Macromedia je predstavilo novo spletno orodje z imenom Contribute, ki je namenjeno predvsem tistim, ki na spletne strani objavljajo vsebino, vendar se z oblikovanjem in kodiranjem ne želijo ukvarjati. Contribute je tako namenjen predvsem ne-tehničnim uporabnikom, ki jim je pomembno predvsem to, da so na spletnih straneh objavljene prave informacije.

Za razliko od drugih orodij za upravljanje z vsebinami je Contribute precej enostavnejše in ne zahteva zapletene namestitve ter dolgotrajnega učenja. Objava vsebin poteka v teh korakih. Uporabnik najprej izbere spletno stran, ki jo želi spremeniti ali dopolniti, nato s posebnim urejevalnikom, podobnemu Wordu, uredi vsebino in jo na koncu zopet objavi na spletnem strežniku.

Contribute se tudi tesno povezuje z Wordom in Excelom, tako da je mogoče vsebino datoteke iz teh programov preprosto spustiti na stran v programu Contribute, ta pa poskrbi za primerno obliko, pri čemer skuša kar se da verno ohraniti podobo originalnega dokumenta. Program med drugim hrani spisek vseh sprememb na spletnih straneh, tako da je mogoče v vsakem trenutku povrniti eno od predhodnih stanj.

Za upravitelje spletnih strani je Contribute koristen dodatek za končne uporabnike, saj jim na ta način ni treba razkrivati in odirati kode, spreminjati oblike ali obnašanja spletnih strani. Za kakovost tako narejenih strani pa jamči jedro programa, ki je enako kot pri spletnem urejevalniku Dreamweaver MX. Cena programa Contribute znaša v ZDA 100 dolarjev, sprava bo na voljo za računalnike PC, kasneje v letu 2003 pa tudi za Appleove Mace.

http://www.macromedia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji