Objavljeno: 14.11.1999

Lotus in Nokia zaveznika

Lotus in Nokia sta se odločila tesneje sodelovati pri brezžičnih komunikacijah za velika podjetja. Zato bosta združila Lotusov strežnik Domino in Nokiin odjemalec WAP za brezžične naprave, tako da bo strežnik Domino dobil tudi dodaten strežnik WAP.

Glavni cilj združenja bo predvsem optimalizacija podatkov, ki jih je treba prenesti od strežnika do odjemalca WAP, da bi zmanjšali čas, potreben za prenos informacij. Časi, potrebni za prenos podatkov s protokolom WAP, so zaenkrat zelo dolgi, pri Nokii pa želijo doseči čase, krajše od 5 sekund. Glavni krivec za to je veliko število povezav, ki so potrebne za črpanje informacij s telefonom iz poslovnih namenskih programov. Podatki se morajo namreč pretakati iz glavnih strežnikov prek namenskih in posredniških strežnikov skozi strežnik WAP do mobilnega omrežja, od koder jih čaka še zamudna pot v mikrobrskalnik v telefonu WAP ali drugi napravi.

Kljub temu so pri Nokii prepričani, da bo do konca leta 2003 na svetu v rabi več od 500 milijonov WAP mikrobrskalnikov, v telefonih in drugih napravah, in da bo to najbolj uporabljan sistem za brskanje po podatkih; celo bolj razširjen od Microsoftovega Internet Explorerja.

http://www.lotus.com

http://www.nokia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji