Objavljeno: 7.1.2003

Linux trdno v finančni industriji čez dve leti

Operacijski sistem Linux počasi a gotovo vstopa v finančno industrijo, ugotavlja raziskava podjetja IDC Financial Services in dodaja, da bo v letu in pol do dveh let Linux predstavljal zelo dobro platformo za to industrijo, trenutno pa priporočajo podjetjem zmerno uporabo.

Finančna industrija je, kot večina ostalih, v gospodarski krizi in zmanjševanje stroškov je ključnega pomena. Linux je znatno cenejša alternativa Unixu, vendar pa po oceni IDC Financial Services še ni primeren za uporabo na prav vseh področjih. Veliko podjetij na Wall Streetu se sicer že zdaj odloča za uporabo Linuxa na nekaterih osnovnih nivojih kot so poštni, tiskalniški in spletni strežniki, pogosta uporaba pa je tudi pri pomembnih sistemih, ki pa ne zahtevajo veliko procesiranja.

Za sisteme, kjer je potrebno veliko računske moči, kot denimo podatkovne zbirke, pa pri IDC Financial Services še zmerom priporočajo rešitve, ki temeljijo na Unixu. Prav tako na Linuxu še ni dovolj specializirane programske opreme za finančno področje. Glavni vzrok za to je pomanjkanje znanja pri razvijalcih programske opreme, saj bi potrebovali tudi strokovnjake s finančništva, ki pa si jih zaenkrat le težko privoščijo. Veliko še morajo narediti tudi proizvajalci strojne opreme, pri čemer vodita IBM in HP, ki že veliko vlagata v Linux.

http://www.idc.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji