Objavljeno: 10.2.2007

Linspire in Canonical se povezujeta

Distributer priljubljenega Ubuntu Linuxa, Canonical, in Linspire, eden bolj uveljavljenih komercialnih ponudnikov odprtokodnega operacijskega sistema, nekoč znan kot Lindows, sta sklenila sodelovanje.

Linspire bo namesto Debiana kot osnovo svojih distribucij v bodoče uporabljal Ubuntu, ki sicer tudi temelji na Debianu. Tako bodo uporabniki deležni hitrejšega, 6-mesečnega razvojnega cikla, brezplačna izdaja Freespire 2.0, ki bo temeljila na Ubuntu, pa bo na voljo v drugem četrtletju letošnjega leta, neposredno za izidom Ubunta 7.04 v aprilu.

Linspire bo za razliko od večine distribucij še naprej vseboval lastniške gonilnike, kodeke in programe, s čimer želi podpreti čim več strojne in programske opreme, izdelovalcem računalniške opreme pa omogočiti čim preprostejšo pot do prodaje računalnikov z naloženim Linspirom.

Ubuntu od sodelovanja pričakuje več skupnega in manj podvojenega dela ter posledično več časa za inovacije. Že aprilski Ubuntu 7.04 pa bo vseboval Linspirovo programsko opremo in storitev CNR (Click'N'Run), ki s pomočjo preprostega uporabniškega vmesnika omogoča prenos in namestitev komercialne programske opreme, gonilnikov in kodekov tudi v Ubuntu Linuxu.

Barviti Linspire...

...in asketski Ubuntu. Bo razlika skopnela?

www.linspire.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji