Objavljeno: 3.9.2013 05:00

LG Mini

Korejski LG je tik pred sejmom IFA izdal eno od presenečenj, ki jih namerava predstaviti v Berlinu. Gre za tablico G Pad, ki ima 8,3 palca velik FullHD zaslon. Korejci zagotavljajo, da je G Pad prva tablica majhnega formata, ki se ponaša s polno ločljivostjo 1920 × 1200 pik (273 pik na palec). Google se z novim Nexusom 7 bržkone ne bi strinjal!

Lahko tablico (338 g) poganja štirijedrni procesor Snapdragon 600 (1,7 GHz). Neposreden tekmec Applovemu iPadu Mini je opremljen z 2 GB pomnilnika RAM, 16 GB prostora na disku, 5 MP kamero, 4600 mAh baterijo ter Androidom 4.2.2.

LG Mini, kakor smo tablico ljubkovalno preimenovali, pa ne bo presenečal zgolj s strojnimi priboljški, temveč mu Korejci obljubljajo tudi izdatno programsko podporo. Med vidnejšimi tovrstnimi posebnostmi tablice so aplikacija QPair, ki služi za prikazovanje klicev in sporočil s povezanega telefona ter odgovarjanje nanje, sinhronizacija zapiskov QMemo, izboljšana večopravilnost QSlide ter zbujanje naprave s trkanjem po zaslonu KnockON.

LG G Pad bo na voljo v zadnjem četrtletju 2013, v beli in črni barvi. Cena za zdaj ostaja skrivnost.

LG

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji